Maretak-coordinatoren-Links-Ank-Bos-Tineke-Riewald-en-Agnes-Benoist-scaled

De Maretak -centrum voor mensen met en na kanker en hun naasten, werkt op basis van positieve gezondheid. Dit alles met lotgenotencontact, informatievoorziening en diverse activiteiten (bewegen, verwennen, ontspannen en creatief). De Maretak werkt met veel gemotiveerde en betrokken vrijwilligers.

Er is een leven voor kanker en een leven na kanker

Heel veel gasten die de activiteiten van De Maretak -centrum voor mensen met en na kanker en hun naasten bezoeken zeggen: ‘er is een leven vóór kanker en een leven ná kanker’. Het leven na kanker is een leven dat veel vragen, emoties, onzekerheden, vermoeidheid en lichamelijke uitdagingen met zich mee kan brengen. Maar ook een lang re-integratietraject, of de wetenschap dat je uitbehandeld bent en nog maar korte tijd te leven hebt. Hoe ga je hiermee om? De Maretak ondersteunt hierbij met onder meer inloop, lotgenoten, bewegen, ontspannen, creativiteit en verdieping.

Lotgenotencontact

De Maretak is er voor volwassenen en kinderen die kanker hebben (gehad), maar ook voor hun naasten en nabestaanden. Iedereen die, op welke manier dan ook, is geconfronteerd met kanker, is bij ons van harte welkom. Gemiddeld maken er maandelijks tussen de 130 en 150 gasten gebruik van de activiteiten die de Maretak aanbiedt.

Samenwerken met andere organisaties in De Roef

"Wij hopen dat we een wederzijdse samenwerking op kunnen zetten met elkaar. Dat de organisaties die bij de Roef zitten weten van wat wij doen en doorverwijzen naar ons. Zo kunnen wij ook weer doorverwijzen naar de mensen binnen de Roef. Ik zal een voorbeeld geven: als er iemand bij ons komt die veel lichamelijke pijn zou hebben en die zou baat hebben bij yoga, dan zouden we die aanbevelen bij Annemieke Bais voor yogalessen. Dan zouden we met Annemieke af kunnen spreken dat er een yogagroepje komt voor onze doelgroep."

Voor meer info bezoek onze website of socials: