Groepsfoto-zonder-Margot-scaled

V.l.n.r. Jaap Willems (POH GGZ), Alfred Bredeweg (praktijkmanager), Sanne de Groot (doktersassistente), Margreet Bredeweg (huisarts), Cindy Hack (POH-S), Helma Zwart (doktersassistente), Marianne (niet meer werkzaam bij de praktijk). Jolanda Forrer (doktersassistente i.o. per februari) en Micha van der Molen (huisarts op de vrijdag per maart) staan niet op de foto.

Huisartsenpraktijk Bredeweg bestaat sinds september 2018, relatief kort dus. De praktijk is gestart als groeipraktijk omdat er een tekort was aan huisartsen maar door de snelle groei van Harderwijk, is de praktijk in anderhalf jaar uitgegroeid tot een volwaardige praktijk.

Zelfstandige praktijk huisarts Bredeweg

Dokter Bredeweg startte eerst in de praktijk bij dokter Van der Hulst in het pand aan de Lage Wei totdat de praktijk zelfstandig kon bestaan. Door de snelle groei was het bestaande pand al snel niet meer toereikend. Zo is de zoektocht begonnen naar een passend vervolgpand waarbij we uiteindelijk uitkwamen bij de Roef. Wij vonden het namelijk heel belangrijk om binnen Stadsweiden te blijven omdat wij hier de enige huisartsenpraktijk zijn. In aanloop naar het pand ontstond het idee voor een centrum voor Positieve Gezondheid.

Positieve Gezondheid sluit aan bij kernwaarden huisarts

"Positieve Gezondheid leert ons verder te kijken dan enkel het lichamelijke aspect wanneer je kijkt naar klachten. Het is voor mij als huisarts een hulpmiddel om patiënten beter te kunnen begeleiden en helpen, het geeft handvatten voor een goed gesprek en het laat de regie voor het vervolg bij de patiënt. Daarbij sluit het goed aan bij de kernwaarden van de huisarts: persoonsgerichte zorg, medisch generalistisch, continu en gezamenlijk."

Een plek om te ontmoeten

"We kijken er enorm naar uit om naar het nieuwe centrum te verhuizen. Het is belangrijk dat het centrum een buurtfunctie behoudt, een plek om te ontmoeten want dit werkt ook bevorderend voor de gezondheid." "Voor ons is het belangrijk om nauw te gaan samenwerken met andere organisaties (disciplines) binnen de Roef. Wij hopen hierdoor dat de lijntjes voor de patiënten korter worden en ze makkelijker de juiste weg kunnen vinden. Hoe fijn is het als ik met iemand mee kan lopen naar de hulp die op dat moment nodig is, wat dat dan ook is, financiële en administratieve hulp/ondersteuning dan wel een maatje bij eenzaamheid. We merken nu helaas dat dat wel eens mis gaat of dat mensen de juiste weg naar hulp niet kunnen vinden." "Kortom, wij als praktijk, kijken enorm uit naar de samenwerking en het contact met de andere medewerkers en organisatie."

Voor meer info bezoek onze website: