Stimenz-1

Op deze foto staan de algemeen maatschappelijk werkers van Stimenz die straks in De Roef te vinden zijn: zittend van links naar rechts Suzanne van Merode (paarse jurk) en Lida Posthumus. Staand van links naar rechts Bertine Boevé, Douwe Hoekstra en Jolanda Weisbeek.

Stimenz biedt in Harderwijk maatschappelijk werk en sociaal juridische ondersteuning.

Leg je hulpvraag bij het maatschappelijk werk neer

"Mensen kunnen bij ons terecht met hulpvragen over oa financiën, huwelijk en relatie, echtscheiding, stress en spanningen en huiselijk geweld. Daarnaast doen we samen met ZorgDat een aantal projecten zoals het Financieel Trefpunt, Doorbraak, Buurtgericht werken en Harderwijker Krachtteam. Ook bieden we een assertiviteitstraining."
Naast het algemeen maatschappelijk werk, sociaal raadslieden en verschillende projecten, voert Stimenz ook taken uit vanuit Art.1. Art.1 zet zich in ter voorkoming en bestrijding van discriminatie en ongelijke behandeling. Stimenz voert de wettelijke taak van klachtbehandeling uit in Harderwijk en andere gemeenten in Noord Oost Gelderland.

Meedoen en zinvol leven

Stimenz pakt binnen het spinnenweb van Positieve Gezondheid meerdere gebieden op. Het doel is dat het algeheel welzijn van de persoon verbetert waardoor ze beter kunnen meedoen in de maatschappij, hun kwaliteit van leven of het dagelijks functioneren en mentaal welbevinden verbetert en ze een zinvol leven kunnen leiden.

Beter doorverwijzen door Positieve Gezondheid

"We hopen dat de organisaties elkaar beter leren kunnen en vanuit daar de bewoners beter kunnen doorverwijzen naar organisaties die helpend zijn in hun situatie. Op dit moment weten een aantal partijen nauwelijks wat andere organisaties aanbieden en dat is in het nadeel van de bewoners. De samenwerking bevordert wellicht ook het integrale samenwerken."

Voor meer info bezoek onze website: