Onder Stichting MFC Harderwijk vallen MFC de Roef en MFC de Kiekmure. De Roef staat in de wijk Stadsweiden en de Kiekmure in de wijk Stadsdennen. Beide centra hebben een lange geschiedenis. Het oorspronkelijke gebouw van de Kiekmure is in 1974 geopend en dat van de Roef in 1976. In 2016 werd de vernieuwde Kiekmure geopend en in oktober 2022 werd het nieuwe gebouw van de Roef in gebruik genomen. Op 2 september 2023 wordt de Roef officieel geopend.

Ontmoetingsplekken voor de wijk

Beide gebouwen zijn al bijna 50 jaar belangrijke ontmoetingsplekken voor de wijken waar veel wijkbewoners komen om te zingen, aan een activiteit van de wijkvereniging deel te nemen, bloed te laten prikken, een vergadering bij te wonen of voor één van de vele andere activiteiten.

Het nieuwe gebouw van de Roef is een ontmoetingsplek voor de wijk en thuisbasis van zorg- en welzijnsorganisaties en van veel verschillende verenigingen. In de Roef wordt samengewerkt op basis van Positieve Gezondheid. Dit is een bredere kijk op gezondheidszorg, waarbij de mens als geheel wordt gezien. Er is naast aandacht voor de klacht of ziekte, ook aandacht voor andere belangrijke aspecten in het leven. Zoals meedoen in de samenleving, gezonde leefstijl en zingeving. Je leest hierover meer op de pagina Positieve Gezondheid.

De Kiekmure is de huiskamer van de buurt, waar bezoekers komen voor één van de vele activiteiten van de verenigingen en organisaties die de Kiekmure als thuisbasis hebben.

Zowel in de Roef als in de Kiekmure ben je van harte welkom voor een heerlijke kop koffie, een lekkere lunch, een gezellig praatje of om de krant te lezen.

Wil je meer weten over een zaal huren in één van onze locaties? Klik hier voor meer informatie.

2004_beeld_foto's omgeving kiekmure (200520)_MG_1510-Pano verkleint

MFC De Kiekmure

deroef_oud_cropped

MFC De Roef voor 2021

BurglandBouw Projecten-8_cropped-min

MFC De Roef vanaf 2022