In MFC de Roef zitten veel verschillende organisaties rondom zorg, welzijn en ontmoeten. Hieronder lees je meer over deze organisaties en wat ze te bieden hebben. Het gaat hierbij om de organisaties die vaste huurder zijn en wekelijks of tweewekelijks in huis zijn.

De organisaties zijn opgedeeld in de volgende categorieën:

Dansen - Koren - Muziekles - Verenigingen - Welzijn - Yoga - Zorg

Dansen

Danssportstudio Porceletti staat al meer dan 25 jaar voor vakkundigheid, gezelligheid en sportiviteit. In een sfeer waarin gezamenlijk plezier wordt beleefd aan dansen in al zijn vormen. Of u nu alleen voor de gezelligheid wilt dansen, de absolute top wilt halen, lenig en slank wilt blijven. Van beginner tot vergevorderde, voor elk wat wils, biedt dansschool Porceletti een programma waarbij u zich prettig voelt.

Klik hier voor meer informatie over Danssportstudio Porceletti.

SalsaConMas music&dance bestaat sinds april 2009. Wij geven (privé)danslessen, workshops en party’s in Salsa, Bachata, Kizomba, Merenque, Rueda de Casino en Son Montuno.

Klik hier voor meer informatie over SalsaConMas.

In de omgeving van Zwolle en Harderwijk geeft Papito Janga, samen met zijn enthousiaste team workshops, privé- en groepslessen in salsa, bachata- en urban kizz kizomba. Of je nu al jaren danservaring hebt of nog nooit hebt gedanst, de lessen worden gegeven op verschillende niveaus. Tijdens de lessen wordt er veel aandacht besteed aan techniek, muzikaliteit en connectie. Hierin staan humor en plezier centraal.

Klik hier voor meer informatie over Se Baile Salsa.

Koren

Flashback Harderwijk is een laagdrempelig, regionaal gemengd “Evergreen” koor, met een repertoire dat bestaat uit populaire Duits-, Engels-, Frans- en Nederlandstalige liederen uit de 50er, 60er, 70er, 80er en 90er jaren. Het koor zingt meerstemmig, met instrumentale begeleiding of a capella en treedt regelmatig op bij diverse kerkconcerten, op evenementen en in diverse zorginstellingen.

Klik hier voor meer informatie over Flashback.

Het Hazeskoor Harderwijk is een enthousiaste groep zangers en zangeressen die de legacy van André Hazes sr. op de allermooiste manier op de bühne brengen. Dit doen zij met prachtige meerstemmige arrangementen waarbij rustige ballads worden afgewisseld met swingende up-tempo nummers. Geen tuttigheid, niet oubollig, niet te volks: gewoon mooi. De wekelijkse repetitie of een optreden: het is altijd feest!

Klik hier voor meer informatie over Het Hazeskoor Harderwijk.

Mates4Ever is een vierstemmig a capella mannenkoor. Ze staan voor plezier, energie en kwaliteit en treden met regelmaat met veel succes op bij korenfestivals in het land. De repetitieavond is woensdagavond om 20.00 uur.

Het Pop & Rock Koor is een hip, dynamisch en "out of the box" koor uit regio Harderwijk e.o. Net even anders, omdat de arrangementen door dirigent Karen Peterson zelf worden gemaakt, zodat het koor een breed, uniek repertoire op de planken brengt. Het koor is voor iedereen die van muziek en zingen houdt; een grote, bonte verzameling van mensen die wekelijks samen zingen en hun uiterste best doen om het koor naar een hoger niveau te tillen.

Klik hier voor meer informatie over Pop&Rockkoor.

Swinging Harderwijk is een pop- en musicalgroep met een zeer gevarieerd en alomvattend repertoire: van rock 'n roll tot disco, de mooiste musicalballads en popsongs. Naast optredens op straat bij diverse evenementen, geven zij af en toe een avondvullende show met veel zang en dans, een show met een eigen gezicht en een professionele uitstraling. Hiermee bewijzen zij dat een 'koor' niet stijf of saai hoeft te zijn!

Klik hier voor meer informatie over Swinging Harderwijk.

Blackgospel & Soul singers The People United bestaat uit een sterke groep vocalisten met een voorliefde voor blackgospel en soul muziek, onder leiding van Karen Peterson. Respect, muzikaliteit, enthousiasme, saamhorigheid, en positiviteit zijn de sleutelwoorden waaruit wordt gewerkt. De groep wordt regelmatig geboekt voor bijzondere evenementen, grote bedrijfsfeesten en trouwplechtigheden door het hele land.

Klik hier voor meer informatie over The People United.

Vocaal ensemble Annemarie & The Pilgrims Voices, is in 2011 opgericht door de Nederlandse sopraan Annemarie de Jong. Het ensemble is opgebouwd uit getalenteerde en gepassioneerde zangleerlingen uit haar zangschool en biedt een zeer divers programma. Combinaties van koor met solist(en) maar ook duo, trio, kwartet, dubbelkwartet etc. De nadruk in het repertoire ligt op (geestelijk) klassieke koorwerken variërend van H.Schütz (16 e eeuw )tot J.Rutter (heden). Het ensemble geeft privé concerten in besloten kring, themaconcerten en zij verlenen regelmatig medewerking aan (jubileum) concerten, zangavonden en kerkdiensten.

Klik hier voor meer informatie over The Pilgrim Voices.

Muziekles

Henriëtte Aberson is gediplomeerd cellodocente. Als cellodocente is zij verbonden aan de muziekscholen te Deventer en Harderwijk en momenteel geeft zij tevens celloles als zelfstandig cellodocente. Naast het geven van individuele en groepslessen aan kinderen en volwassenen is het werken met cello ensembles een constante. Met plezier cello spelen, individueel en in ensemble verband, staat voorop in de lessen.

Klik hier voor meer informatie over Henriëtte Aberson.

Ilse is een enthousiaste, afgestudeerd conservatorium harp- en muziekdocente. De harplessen vinden plaats in Dronten en Harderwijk, daarnaast verzorgt ze muziekprojecten in het basisonderwijs en coached ze soms leerkrachten op het gebied van muzieklessen. De lessen vinden plaats in zowel privé- als groepsverband, waarbij aan een breed scala van muziek aandacht wordt besteed. Daarbij staan de sfeer en het plezier tijdens de lessen voorop!

Klik hier voor meer informatie over Ilse Lassche.

Verenigingen

De Amateur Fotografen Vereniging De Iris is een actieve en enthousiaste groep amateurfotografen uit Harderwijk en omstreken. De vereniging organiseert één keer in de veertien dagen een ledenbijeenkomst in de Roef. Naast deze avonden, waar het fotowerk van de leden wordt besproken en sprekers worden uitgenodigd, worden er ook doe-avonden verzorgd, waarin men gezamenlijk veel van elkaar kan leren.

Klik hier voor meer informatie over Amateur Fotografen Vereniging.

Bridgeclub Harderwijk bestaat sinds 1978 en is een gezellige maar kleine bridgeclub van circa 25 paren. Ze zijn lid van de Nederlandse Bridgebond en houden iedere week een clubavond in de Roef.

Klik hier voor meer informatie over Bridgeclub Harderwijk.

Loge Flevo is een groep vrijmetselaars uit de regio Harderwijk. Iedere donderdagavond komt de loge bij elkaar in een besloten sfeer, voor een avond in de Broederschap, de Vrijmetselarij. Het is een bijeenkomst waarin op een plechtige wijze ritueel wordt geopend, er een ritueel wordt opgevoerd en weer wordt afgesloten, in een gezellige sfeer.

Klik hier voor meer informatie over Loge Flevo.

Modeltruckers Harderwijk is een groep enthousiaste modelbouwers van zelfgebouwde trucks. De groep bestaat totaal uit ca 30 rijders uit Harderwijk en verre omstreken, met als doel het samen plezier hebben aan de gezamenlijke hobby hebben en elkaars kennis te gebruiken. Dit wordt gedaan door het gezellig met elkaar rijden, maar daarnaast ook op evenementen.

Klik hier voor meer informatie over Modeltruckers Harderwijk.

Wijkvereniging Stadsdennen&Frankrijk is een vrijwilligersorganisatie, die de belangen van de bewoners van de wijken Stadsdennen en Frankrijk behartigt in de ruimste zin van het woord. Dit doen zij door middel van het organiseren van cursussen, activiteiten en evenementen en het activeren van contacten tussen de bewoners in de wijken. Samen zijn, plezier hebben en gezelligheid staan hierbij centraal. De wijkvereniging organiseert ook Samen Eten en de maandelijkse Bingo in de Roef.

Klik hier voor meer informatie over Wijkvereniging Stadsdennen&Frankrijk.

Welzijn

De Maretak -centrum voor mensen met en na kanker en hun naasten, werkt op basis van positieve gezondheid. Dit alles met lotgenotencontact, informatievoorziening en diverse activiteiten (bewegen, verwennen, ontspannen en creatief). De Maretak werkt met veel gemotiveerde en betrokken vrijwilligers.

Klik hier voor meer informatie over De Maretak.

Bij het algemeen maatschappelijk werk van Stimenz kun je terecht voor hulp en/of ondersteuning bij problemen op het gebied van:

· huwelijk en relatie,

· scheiding,

· spanning/stress,

· inkomen/schulden,

· huiselijk geweld,

· identiteit,

· assertiviteit,

· rouw/verliesverwerking

· werk/school.

Samen met jou kijken we welke hulp en/of ondersteuning het best bij jou past. Het kan zijn dat wij persoonlijk met je in gesprek gaan, dat wij groepsgesprekken aanbieden met mensen die in dezelfde situatie zitten als jij of dat je mee doet aan een specifieke vaardigheidstraining (in een groep).

Klik hier voor meer informatie over Stimenz.

Zorgdat is de welzijnsorganisatie van Harderwijk en Hierden. Wij ondersteunen de inwoners op allerlei manieren en op allerlei levensgebieden. Samen met vele enthousiaste vrijwilligers, bevlogen professionals en actieve netwerkpartners zijn wij altijd bij jou in de buurt.

Klik hier voor meer informatie over Zorgdat.

Yoga

Agora Yoga staat voor de samenkomst van yoga, meditatie, coaching en creativiteit, verpakt op een toegankelijke en effectieve manier. Een verrijkende zoektocht naar balans en vitaliteit waarin body, mind & soul bij elkaar komen en elkaar versterken.

Sinds het ontstaan in 2017 brengt Suzanne mensen in verbinding met zichzelf, zodat ze invloed hebben op hun algehele welzijn. Op een rustige en persoonlijke manier biedt zij ondersteuning om tot jezelf te komen en je te ontwikkelen.

Klik hier voor meer informatie over Agora Yoga.

Bij Terug naar je matje laat Laura kinderen en hun ouders kennis maken met yoga en pilates. De lessen laten zien wat de effecten hiervan kunnen zijn, waarbij Laura yoga meer toegankelijk probeert te maken voor iedereen.

Klik hier voor meer informatie over Terug naar je matje.

Zorg

FysioTotaal is een laagdrempelige zorgaanbieder in Stadsweiden. "Iedereen kan bij ons binnenlopen die wil werken aan zijn of haar gezondheid. Samen kijken we wat voor iemand werkt. Misschien heeft iemand behoefte aan een fysiotherapeutische behandeling, of heeft iemand zin om lekker buiten te sporten, of is er behoefte aan meer ontspanning. Iedereen is uniek, wij kijken samen met u wat het beste past. Zorg en sport op maat."

Klik hier voor meer informatie over FysioTotaal.

Huisartsenpraktijk Bredeweg bestaat sinds september 2018. De praktijk is gestart als groeipraktijk omdat er een tekort was aan huisartsen maar door de snelle groei van Harderwijk, is de praktijk in anderhalf jaar uitgegroeid tot een volwaardige praktijk.

Klik hier voor meer informatie over Huisartsenpraktijk Bredeweg.

Huisartsenpraktijk van der Hulst is een huisartsenpraktijk in de wijk Stadsweiden in Harderwijk. De praktijk is een plek waar de patiënt zich veilig voelt en gekend weet. Het hechte team staat voor het bieden van deskundige en persoonlijke huisartsenzorg, waarbij wordt geluisterd naar de wens van de patiënt, maar waarbij tevens de kwaliteit van de zorg niet uit het oog wordt verloren.

Klik hier voor meer informatie over Huisartsenpraktijk van der Hulst.

Psycho Praktijk Harderwijk-Emmeloord is in 2013 opgericht door Esther Spruyt en Jessica Timmerman. De praktijk is begonnen op de locatie in Harderwijk. In 2017 is de locatie Emmeloord erbij gekomen. "Onze praktijk richt zich op psychologische behandeling (diagnostiek en behandeling) van kinderen/jongeren en volwassenen met psychische- of gedragsproblemen. De praktijk is gespecialiseerd in de behandeling van kinderen en volwassenen met een licht verstandelijke beperking. Wij behandelen zo kort als mogelijk en zo intensief als nodig."

Klik hier voor meer informatie over Psycho Praktijk Harderwijk - Emmeloord.

Ruth Cohen is gepassioneerd therapeut voor mensen en dieren. Ze heeft vele opleidingen gevolgd (o.a. osteopathie en fysiotherapie) en verdiept zich graag in diverse therapeutische mogelijkheden. Haar 'therapeutische gereedschapskist' is zo groot dat zij de meest uiteenlopende klachten behandelt. Mensen stappen met gemak een uur in de auto om door haar behandeld te worden. Hierbij kijkt zij vooral naar wat iemand nodig heeft. Ze weet ook goed wat haar grenzen zijn en verwijst graag door binnen haar netwerk als ze u daarmee verder kan helpen. Het gaat er om dat u geholpen bent. Daarom zit Ruth Cohen ook zo op haar plek in De Roef waarbij ze met de andere organisaties samenwerkt aan Positieve Gezondheid.

Klik hier voor meer informatie over Praktijk Ruth Cohen.

Shiatsu Praktijk Centino is een begrip in Harderwijk en omstreken. Richart Centino, een geboren en getogen Harderwieker, helpt al bijna 20 jaar zijn cliënten van menig klacht af. "Ik voel me bevoorrecht en ben blij dat ik mensen mag en kan helpen," vertelt hij. "Het is een mooi en dankbaar vak en niet te beschrijven wat je voelt op het moment dat een cliënt met hoop en een big smile, naar huis gaat."

Klik hier voor meer informatie over Praktijk Centino.

Bij RondOm Podotherapeuten werkt een enthousiast team van professionals samen om de hoogst haalbare kwaliteit van (voet)zorg te kunnen leveren. De hulpvraag, maar ook de persoon die de vraag neerlegt staat centraal. De podotherapeuten van RondOm kennen Stadsweiden en kennen de andere gezondheidsprofessionals om hen heen. Op deze manier kunnen we de hulp afstemmen op de behoefte en zijn de lijnen kort naar collega gezondheidsprofessionals. Vanuit samenwerking wil RondOm Podotherapeuten nog betere zorg verlenen.

Klik hier voor meer informatie over RondOm Podotherapeuten.

Simpl. Food is een dietistenpraktijk met meerdere praktijklocaties. U kunt bij Simpl.Food terecht voor een adequaat en op maat gemaakt voedingsadvies om lichamelijke klachten en gezondheidsproblemen te verminderen en/of te verhelpen. Gezonde en simpele voeding gaan hierbij hand in hand en door goede begeleiding en kennis, streven zij naar een advies op maat waarbij uw eetpatroon en wensen centraal staan.

Klik hier voor meer informatie over Simpl. Food.