In MFC de Kiekmure zitten veel verschillende organisaties rondom zorg, welzijn en ontmoeten. Hieronder lees je meer over deze organisaties en wat ze te bieden hebben. Het gaat hierbij om de organisaties die vaste huurder zijn en wekelijks of tweewekelijks in huis zijn.

De organisaties zijn opgedeeld in de volgende categorieën:

DansenMuziekles - Theater - VerenigingenYoga - Zorg

Dansen

Werelddansgroep Horlepiep is er voor iedereen die interesse heeft in muziek en dansculturen uit verschillende landen en biedt, voor jong en oud, een gezonde en actieve manier van bewegen op muziek. Naast de dansavonden en –middagen worden er ook bals en dansfeesten georganiseerd.

Klik hier voor meer informatie over Werelddansgroep Harderwijk.

Esther's Dance Creation is een allround dansschool in Harderwijk. De lessen vol passie, bestaan uit diverse dansstijlen, met aandacht voor houding en techniek voor alle leeftijden. Persoonlijke aandacht, verbinding en plezier zijn hierbij kenmerkend en iedereen is dan ook van harte welkom!

Klik hier voor meer informatie over Esther’s Dance Creation.

Muziekles

Het Harderwijks strijkorkest is een strijkersensemble opgericht uit enkele gevorderde (oud)leerlingen van vioolschool Roelof en Renée Klaassen te Harderwijk. In het strijkorkest kunnen strijkers hun eerste orkestervaring opdoen, waarbij enthousiasme en passie de rode draad zijn.

Klik hier voor meer informatie over Orkesten NW-Veluwe.

Theater

Musical Stichting Harderwijk heeft als doel om mensen uit Harderwijk en omstreken een platform te bieden waar iedereen met passie voor theater zich kan ontwikkelen, met als doel het maken van hoogwaardige musicalproducties.

Klik hier voor meer informatie over Musical Stichting Harderwijk.

Op losse schroeven is een kleine tot middelgrote en enthousiaste improcomedy/ theatersport groep uit Harderwijk, die graag wil leren van andere groepen en zeker klaar is voor een uitdaging.

Klik hier voor meer informatie over Op Losse Schroeven.

Verenigingen

Annelies van Turnhout biedt een korte basiscursus tekenen en schilderen. Met de focus op leren kijken, middels gevarieerde oefeningen met houtskool en acrylverf, is er daarnaast aandacht voor vorm, licht/donker, losse toets, materiaal gebruik en vooral ook plezier.

Klik hier voor meer informatie over Annelies van Turnhout.

Groei & Bloei is een actieve, landelijke vereniging van tuinliefhebbers en biedt vele diverse “groene’ activiteiten het hele jaar door. Van plantenmarkten tot workshops en van excursies tot lezingen. Houdt u van tuinieren, groen, bloemen en planten? Dan bent u hier op het juiste adres!

Klik hier voor meer informatie over Groei & Bloei.

Kantkloskring Harderwijk is een gezellige groep waar ieder haar eigen kantwerk doet, naar eigen smaak en op eigen niveau. De leden komen om de twee weken samen in de Kiekmure.

Voor meer informatie kunt u bellen naar: 06-23667275 of e-mail naar: berendsbep@gmail.com

Het Koninklijk NVVH-VROUWENNETWERK is een landelijke vrouwenvereniging voor veelzijdige vrouwen die actief en betrokken midden in het leven staan en behartigt de belangen van de vrouw in de maatschappij. Door het organiseren van diverse activiteiten draagt de NVVH bij aan de ontwikkeling, creativiteit en het sociale netwerk van haar leden.

Klik hier voor meer informatie over Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk.

Liek Mulder, historicus en auteur van geschiedenisboeken, was in zijn werkzame leven geschiedenisdocent bij het CC Nassau-Veluwe en is een bevlogen verteller die ook nog eens beschikt over de gave om nieuwsontwikkelingen in een historisch perspectief te plaatsen. Daarnaast is hij bestuurslid van het Stadsmuseum Harderwijk en voorzitter van het Platform Historisch Harderwijk.

Schildersclub de Koloriet is een amateur schilder- en tekenclub in Harderwijk. De leden schilderen individueel, maar ook in gezamenlijk verband in een gezellige omgeving. Er wordt geschilderd met diverse technieken, kleuren en materialen en er vinden regelmatig exposities plaats.

De senioren bridgeclub is een gezellige maar kleine bridgeclub, waarvan de leden iedere vrijdagmiddag samenkomen in de Kiekmure te Harderwijk.

Voor meer informatie kunt u bellen naar: 06-57155195 of email naar: hansver@kpnmail.nl

Bij het Taalcafé is iedereen welkom die beter wil leren praten, lezen en schrijven in de Nederlandse taal. Het Taalcafé draait vooral om het oefenen en ontmoeten, waarbij taalvrijwilligers aanwezig zijn om hierbij ondersteuning en hulp te bieden.

Klik hier voor meer informatie over Taalcafé Bibliotheek Noordwest Veluwe.

Taartjes voor Harderwijk bestaat uit een groep vrijwilligers die op non-profit basis gepersonaliseerde marsepeinen taarten bakt voor jarige kinderen, waarvan de ouder(s)/verzorger(s) zich geen taart kunnen veroorloven. Met liefde maken zij een mooie verjaardagstaart voor deze kinderen!

Kijk voor meer informatie op de website van Taartjes voor Harderwijk:

https://taartjesvoorharderwijk.nl

Wijkvereniging Stadsdennen&Frankrijk is een vrijwilligersorganisatie, die de belangen van de bewoners van de wijken Stadsdennen en Frankrijk behartigt in de ruimste zin van het woord. Dit doen zij door middel van het organiseren van cursussen, activiteiten en evenementen en het activeren van contacten tussen de bewoners in de wijken. Samen zijn, plezier hebben en gezelligheid staan hierbij centraal. De wijkvereniging organiseert ook Samen Eten en de maandelijkse Bingo in de Roef.

Klik hier voor meer informatie over Wijkvereniging Stadsdennen&Frankrijk.

Yoga

Mind Your Body staat voor yoga, inspiratie en verbindingen en biedt yoga voor een Gezonde Mind-Body Connectie. De yogalessen vinden wekelijks plaats en worden gegeven onder persoonlijke begeleiding, waarbij je helemaal tot rust kunt komen en weer één kan worden met je ware aard.

Klik hier voor meer informatie over Mind your Body.

Zorg

De prikpost is één van de locaties in Harderwijk van Ziekenhuis St. Jansdal, waar u terecht kunt voor bloedafname.

Klik hier voor meer informatie over Prikpost St. Jansdal Harderwijk.