Huisartsenpraktijk-Van-der-Hulst

v.l.n.r.: Annelies van der Hulst (huisarts), Edith Vos (praktijkondersteuner diabetes, hart- en vaatziekten), Daniëlle Franken (doktersassistente), Sander Spijker (praktijkmanager), Sylvia van Loo (doktersassistente), Mirjam Pruim (doktersassistente), Cindy Hack (praktijkondersteuner longzorg), Jaap Willems (praktijkondersteuner GGZ). Niet op de foto: Marlies de Visser (praktijkondersteuner Jeugd), Annet Sollie (huisarts).

Huisartsenpraktijk van der Hulst ontstond toen Annelies van der Hulst in 2014 de praktijk overnam van Eric Duvekot. Toen in 2019 nog een praktijk werd geopend aan de Lage wei, werd de praktijkruimte te klein en is gezocht naar nieuwe huisvesting. Het nieuwe gebouw van De Roef bood uitkomst. Niet alleen voor de ruimte, maar ook de samenwerking rondom Positieve Gezondheid.

Huisbezoek op de fiets

De patiënten van Huisartsenpraktijk van der Hulst wonen vooral in de wijk Stadsweiden. Bij het zoeken naar andere huisvesting voor de praktijk kwamen ook opties buiten Stadsweiden langs. Maar Van der Hulst wilde niet met haar praktijk uit de wijk. Zij wil in de buurt van haar patiënten blijven zodat patiënten makkelijk naar de praktijk kunnen komen. En zij haar huisbezoeken in de wijk op de fiets kan blijven doen. "Ik vind het heerlijk om tussen de middag even uit te waaien op de fiets en rij dan graag even over het Zeepad. Soms kom ik dan een patiënt tegen of een collega-zorgverlener of de wijkagent. Zo hoor ik nog eens wat! En de beweging geeft mij ontspanning en energie voor de rest van de dag."

De huisarts en Positieve Gezondheid

Positieve Gezondheid is een methode om niet alleen te kijken naar je klacht of ziekte maar om te kijken naar alle aspecten van je leven. Door niet alleen te kijken naar je klacht maar ook naar waar je passie of kracht ligt, word je gestimuleerd om na te denken over wat je zou willen veranderen in jouw leven. De huisarts heeft daarbij een coachende rol en kan je, door deze 'brede blik' veel beter helpen. Als je behoefte hebt aan een leuke hobby of meer contact met anderen, kan de huisarts straks binnen de Roef verwijzen naar een welzijnscoach. Het doel van Positieve Gezondheid is: ondanks alle uitdagingen van het leven een betekenisvol leven leiden, op een manier die bij jou past!

Samenwerken rondom Positieve Gezondheid in De Roef

Ïn de 'nieuwe' Roef gaat de huisarts intensiever samenwerken met andere hulpverleners. Het zorg- en welzijnsaanbod in Harderwijk en in Stadsweiden is enorm groot! Door onder één dak te gaan werken gaan alle organisaties en verenigingen elkaar beter kennen waardoor het veel eenvoudiger wordt om naar elkaar te verwijzen. Ook de buurtbewoners krijgen dan een beter beeld van het grote aanbod aan activiteiten en verenigingen. "Maar ook voor een lekkere bak koffie (na je bezoek aan de huisarts) kan je in de Roef terecht!"

Voor meer info bezoek onze website: